Svájci frank ban ben Euro

Fordításhoz Svájci frank ban ben Euro írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Svájci frank ban ben Eurotud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Svájci frank nak nek Euro hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 CHF = EUR

Információs frissítések: 03.27.23 10:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

CHF Svájci frank

Alkalmazási ország:
Liechtenstein, Svájc

Valuta

CHF

A kód

756

Szimbólum

-

Forgalomban lévő érmecímletek:
5, 2 és 1 frank, valamint 50, 20, 10 és 5 rappen.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
1000, 200, 100, 50, 20 és 10 frank.

Történeti hivatkozás:
Svájci frank Svájc hivatalos fizetőeszköze. A modern svájci frank története 1850. május 7-ig nyúlik vissza. Addig a napig az országban nem volt egységes pénzrendszer: 25 kanton és fél kanton, 16 váro...s és apátság bocsátott ki saját pénzt. Körülbelül 860 féle, különböző értékű és címletű érme volt forgalomban. Ráadásul a pénzforgalom nagy részét általában a külföldi pénz tette ki. A helyzetet megváltoztatta az 1848-as alkotmány, amelynek értelmében bevezették az egységes nemzeti valutát. A rugalmas árfolyamnak, a svájci gazdaság erőteljes fejlődésének és az ország politikai stabilitásának köszönhetően a svájci frank a világ egyik legstabilabb devizája, tartalékvalutaként nagy kereslet. Hagyományosan az adóparadicsomok vagy offshore zónák valutáit jelenti, ahol nulla az infláció, és a legálisan rögzített arany- és devizatartalékok legalább 40%. Ezt az 1920-as években bevezetett feltételt azonban a svájci alkotmány módosítása miatt 2000. május 1-jén eltörölték. A nemzetközi befektetők magas bizalma az oka annak, hogy a frank árfolyama a legtöbb nemzeti valutával szemben emelkedő tendenciát mutat.

EUR Euro

Alkalmazási ország:
Európai Unió, Ausztria, Aland-szigetek, Andorra, Belgium, Vatikán, Guadeloupe, Guyana, Németország, Görögország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Mayotte, Málta, Martinique, Monaco, Hollandia, Portugália, Réunion, San Marino , Saint Pierre és Miquelon, Finnország, Franciaország, francia déli és antarktiszi területek

Valuta

EUR

A kód

978

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
2 és 1 euró, 50, 20, 10, 5, 2 és 1 cent.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
500, 200, 100, 50, 20, 10 és 5 euró.

Történeti hivatkozás:
Az euró az amerikai dollárral egyenrangú világvaluta. Tartalékvaluta is (a dollár, a font sterling, a japán jen, a kínai jüan és a svájci frank mellett). Az euró szimbólum, az €, a gö...rög epszilon betű szimbóluma. A szabványok szerint a tábla kék alapon sárga színnel van nyomtatva. A jel Európát szimbolizálja, két párhuzamos vonal pedig a megbízhatóságot és a stabilitást jelzi. Néha egy karaktert kettő helyett egy vonással írnak. Az euró 19 EU-tagország hivatalos pénzneme (Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Belgium, Hollandia, Finnország, Görögország, Szlovénia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Írország, Luxemburg, Ciprus, Málta).

1 CHF nak nek 1 EUR grafikon

Korábbi árfolyamadatok 1 Svájci frank amerikai dollárra

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Svájci frank az Euro egy számológép?

Számológép Svájci frank az Euro online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Svájci frank az Euro

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Svájci frank az Euro megváltozott 0.9945%, a következőtől:  és 0.99454 CHF a EUR.

Az elmúlt 30 napban, az Svájci frank a Euro arány megváltozott 3.2%, a következőtől: 0.9636 és 0.99454 CHF a EUR.

Az elmúlt 365 nap, az Svájci frank a Euro arány megváltozott 9.8%, a következőtől: 0.906 és 0.99454 CHF a EUR.