Svájci frank ban ben Font sterling

Fordításhoz Svájci frank ban ben Font sterling írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Svájci frank ban ben Font sterlingtud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Svájci frank nak nek Font sterling hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 CHF = GBP

Információs frissítések: 03.27.23 10:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

CHF Svájci frank

Alkalmazási ország:
Liechtenstein, Svájc

Valuta

CHF

A kód

756

Szimbólum

-

Forgalomban lévő érmecímletek:
5, 2 és 1 frank, valamint 50, 20, 10 és 5 rappen.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
1000, 200, 100, 50, 20 és 10 frank.

Történeti hivatkozás:
Svájci frank Svájc hivatalos fizetőeszköze. A modern svájci frank története 1850. május 7-ig nyúlik vissza. Addig a napig az országban nem volt egységes pénzrendszer: 25 kanton és fél kanton, 16 váro...s és apátság bocsátott ki saját pénzt. Körülbelül 860 féle, különböző értékű és címletű érme volt forgalomban. Ráadásul a pénzforgalom nagy részét általában a külföldi pénz tette ki. A helyzetet megváltoztatta az 1848-as alkotmány, amelynek értelmében bevezették az egységes nemzeti valutát. A rugalmas árfolyamnak, a svájci gazdaság erőteljes fejlődésének és az ország politikai stabilitásának köszönhetően a svájci frank a világ egyik legstabilabb devizája, tartalékvalutaként nagy kereslet. Hagyományosan az adóparadicsomok vagy offshore zónák valutáit jelenti, ahol nulla az infláció, és a legálisan rögzített arany- és devizatartalékok legalább 40%. Ezt az 1920-as években bevezetett feltételt azonban a svájci alkotmány módosítása miatt 2000. május 1-jén eltörölték. A nemzetközi befektetők magas bizalma az oka annak, hogy a frank árfolyama a legtöbb nemzeti valutával szemben emelkedő tendenciát mutat.

GBP Font sterling

Alkalmazási ország:
Egyesült Királyság, Dél-Georgia és a Déli Sandwich-szigetek

Valuta

GBP

A kód

826

Szimbólum

£

Forgalomban lévő érmecímletek:
1 font sterling, 50, 20, 10, 5, 2 penny, 1 penny.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
50, 20, 10, 5, 2, 1 font sterling.

Történeti hivatkozás:
Brit font Nagy-Britannia hivatalos fizetőeszköze. Bankkód - GBP. A 12. században a sterlinget angol ezüstérméknek nevezték. A 240 sterling valamivel több mint 373 gramm volt – ez egy font ...volt. A pondus latinul súlyt, nehézséget jelent. Vagyis kezdetben a font sterling valójában "egy font tiszta ezüstöt" jelentett. Látható kapcsolat van a steorling óangol lexémával - "csillag". A Normandiában gyártott ezüstérméket a csillagok ábrázolták. Easterling Silver (szó szerint: ezüst a keleti vidékekről) - tartós ezüstötvözetből készült, kopásálló érmék, amelyeket a modern Németország északi részén hoztak létre - ezeket a területeket korábban Easterlingnek hívták.

1 CHF nak nek 1 GBP grafikon

Korábbi árfolyamadatok 1 Svájci frank amerikai dollárra

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Svájci frank az Font sterling egy számológép?

Számológép Svájci frank az Font sterling online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Svájci frank az Font sterling

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Svájci frank az Font sterling megváltozott 0.9945%, a következőtől:  és 0.99454 CHF a GBP.

Az elmúlt 30 napban, az Svájci frank a Font sterling arány megváltozott 3.2%, a következőtől: 0.9636 és 0.99454 CHF a GBP.

Az elmúlt 365 nap, az Svájci frank a Font sterling arány megváltozott 9.8%, a következőtől: 0.906 és 0.99454 CHF a GBP.