Svájci frank ban ben USA dollár

Fordításhoz Svájci frank ban ben USA dollár írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Svájci frank ban ben USA dollártud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Svájci frank nak nek USA dollár hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 CHF = USD

Információs frissítések: 03.27.23 10:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

CHF Svájci frank

Alkalmazási ország:
Liechtenstein, Svájc

Valuta

CHF

A kód

756

Szimbólum

-

Forgalomban lévő érmecímletek:
5, 2 és 1 frank, valamint 50, 20, 10 és 5 rappen.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
1000, 200, 100, 50, 20 és 10 frank.

Történeti hivatkozás:
Svájci frank Svájc hivatalos fizetőeszköze. A modern svájci frank története 1850. május 7-ig nyúlik vissza. Addig a napig az országban nem volt egységes pénzrendszer: 25 kanton és fél kanton, 16 váro...s és apátság bocsátott ki saját pénzt. Körülbelül 860 féle, különböző értékű és címletű érme volt forgalomban. Ráadásul a pénzforgalom nagy részét általában a külföldi pénz tette ki. A helyzetet megváltoztatta az 1848-as alkotmány, amelynek értelmében bevezették az egységes nemzeti valutát. A rugalmas árfolyamnak, a svájci gazdaság erőteljes fejlődésének és az ország politikai stabilitásának köszönhetően a svájci frank a világ egyik legstabilabb devizája, tartalékvalutaként nagy kereslet. Hagyományosan az adóparadicsomok vagy offshore zónák valutáit jelenti, ahol nulla az infláció, és a legálisan rögzített arany- és devizatartalékok legalább 40%. Ezt az 1920-as években bevezetett feltételt azonban a svájci alkotmány módosítása miatt 2000. május 1-jén eltörölték. A nemzetközi befektetők magas bizalma az oka annak, hogy a frank árfolyama a legtöbb nemzeti valutával szemben emelkedő tendenciát mutat.

USD USA dollár

Alkalmazási ország:
Egyesült Államok, Amerikai Szamoa, Brit Indiai-óceáni Terület, Brit Virgin-szigetek, Virgin-szigetek (USA), Kelet-Timor, Haiti, Guam, Marshall-szigetek, Mikronézia, Palau, Panama, Puerto Rico, Északi-Mariana-szigetek, Turks- és Caicos-szigetek, Ecuador

Valuta

USD

A kód

840

Szimbólum

$

Forgalomban lévő érmecímletek:
1, 50, 25, 10, 5 és 1 cent.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollár.

Történeti hivatkozás:
Az amerikai dollár az ország hivatalos fizetőeszköze és a világ egyik tartalékvalutája. A "dollár" név másodlagos az európai ezüstérme nevéhez képest. Megjelenése az 1775 és 1783 k...zötti időszakra esik (az amerikai függetlenségi háború idején). Kezdetben a dollárok csak érmék formájában voltak, a papírszámlákat sokkal később kezdték nyomtatni. 1861-ig nem volt olyan pénzügyi struktúra az Egyesült Államokban, mint a Központi Bank. Vagyis körülbelül 75 évig nem volt kontroll a dollárkibocsátás felett. A dollár képei mindenki szeme előtt vannak. Mindenki tudja, hogy a dollárt elnökök portréi és számos szimbólum díszíti. Nem csoda, hogy ez a valuta gyakran az összeesküvés-elméletek hősévé válik. A szövetségi bankjegyek, amelyeket 1861-től napjainkig bocsátanak ki, törvényes fizetőeszköz.

1 CHF nak nek 1 USD grafikon

Korábbi árfolyamadatok 1 Svájci frank amerikai dollárra

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Svájci frank az USA dollár egy számológép?

Számológép Svájci frank az USA dollár online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Svájci frank az USA dollár

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Svájci frank az USA dollár megváltozott 0.9945%, a következőtől:  és 0.99454 CHF a USD.

Az elmúlt 30 napban, az Svájci frank a USA dollár arány megváltozott 3.2%, a következőtől: 0.9636 és 0.99454 CHF a USD.

Az elmúlt 365 nap, az Svájci frank a USA dollár arány megváltozott 9.8%, a következőtől: 0.906 és 0.99454 CHF a USD.