Orosz rubel ban ben Kazahsztáni tenge

Fordításhoz Orosz rubel ban ben Kazahsztáni tenge írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Orosz rubel ban ben Kazahsztáni tengetud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Orosz rubel nak nek Kazahsztáni tenge hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 RUB = KZT

Információs frissítések: 03.27.23 08:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

RUB Orosz rubel

Alkalmazási ország:
Oroszország

Valuta

RUB

A kód

643

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
1, 2, 5, 10 rubel.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Történeti hivatkozás:
Az orosz rubel az Orosz Föderáció monetáris egysége. Oroszország jelenlegi területén a rubelt a tizenharmadik század óta használják fizetőeszközként. Volt olyan vélemény, hogy a "rubel" kifejezés egy... másik "vágás" igéből származik. Mára azonban bebizonyosodott, hogy a rubel valamiért az érmegyártás ősi technológiájának köszönheti nevét. Eleinte a rubel érme formájában volt, bizonyos mennyiségű nemesfémmel. De 1769-ben megjelentek az első papírpénzek. A modern orosz bankjegyeken az ország különböző városainak építészeti emlékei láthatók: az 5 ezer névértékű bankjegy elülső oldalán - Muravjov-Amurszkij emlékműve Habarovszkban, hátulján - az Amuron átívelő híd

KZT Kazahsztáni tenge

Alkalmazási ország:
Kazahsztán

Valuta

KZT

A kód

398

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
50, 20, 10 és 5 tiyn.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
10 ezer, 5 ezer, 2 ezer, 1 ezer, 500 és 200 tenge.

Történeti hivatkozás:
Kazah (kazah) tenge Kazahsztán nemzeti pénzneme. A kazah tenge története 1993. november 15-én kezdődik, amikor forgalomba hozták a valutát. Ezt megelőzően a lakosok különböző pénznemek...et használtak. Az utolsó használt pénznem a szovjet rubel, amely akkor volt az országban, amikor Kazahsztán a Szovjetunió része volt. A régészek szerint az első pénz, amely Kazahsztán területén jelent meg, kínai eredetű. És ez nem meglepő, hiszen az ország az Európát és Ázsiát összekötő Nagy Selyemúton feküdt. A 6. század óta megjelentek a forgalomban a török uralkodók érméi. A 8. századtól pedig a térség sztyeppei nomádjait megszállták az arabok, és ezüst dirhemekben kezdték meg a betelepítéseket. Az első pénzverdék olyan ősi városokban jelentek meg, mint Baraba, Ispidzhab, Taraz. A pénzverés alapanyaga a Talas és Akhangaran folyók felső szakaszán található helyi ezüstbányák voltak.

1 RUB nak nek 1 KZT grafikon

Korábbi árfolyamadatok 1 Orosz rubel amerikai dollárra

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Orosz rubel az Kazahsztáni tenge egy számológép?

Számológép Orosz rubel az Kazahsztáni tenge online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Orosz rubel az Kazahsztáni tenge

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Orosz rubel az Kazahsztáni tenge megváltozott 62.15%, a következőtől: 58.865002 és 62.15 RUB a KZT.

Az elmúlt 30 napban, az Orosz rubel a Kazahsztáni tenge arány megváltozott 3%, a következőtől: 60.34 és 62.15 RUB a KZT.

Az elmúlt 365 nap, az Orosz rubel a Kazahsztáni tenge arány megváltozott -16%, a következőtől: 73.9975 és 62.15 RUB a KZT.