Kínai jüan Renminbi ban ben Euro

Fordításhoz Kínai jüan Renminbi ban ben Euro írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Kínai jüan Renminbi ban ben Eurotud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Kínai jüan Renminbi nak nek Euro hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 CNY = EUR

Információs frissítések: 05.28.23 05:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

CNY Kínai jüan Renminbi

Alkalmazási ország:
KNK

Valuta

CNY

A kód

156

Szimbólum

¥

Forgalomban lévő érmecímletek:
1 jüan, 5, 2 és 1 jiao.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (ritka) és 1 jüan, valamint 5, 2 és 1 jiao.

Történeti hivatkozás:
Kínai jüan a Kínai Népköztársaság hivatalos pénzneme. A 20. század elejéig Kínában a nagyszabású településekhez ezüst rúdokat - lyans - használtak. Kisebb vásárlások során kerek bronz érméket használ...tak, amelyeknek közepén négyzet alakú lyuk volt - qian, amelyet az európaiak "keshi"-nek hívnak. Az ezüst jüant 1835-ben kezdték el gyártani. Az ezüstérmék és az ezüst liang használatát 1935-ben betiltották Kínában. Ehelyett a papírpénz fellendülése kezdett növekedni – fabi. A monetáris politika bizonyos mértékű enyhülése csak 2005-ben következett be, amikor a kínai hatóságok végrehajtották a jüan felértékelését, amivel 2%-kal megemelték a jüan értékét. 2008-ra a jüan több mint 20%-kal, 6,82 jüan/USD-ra erősödött. Ennek ellenére a KNK még ma is élvez bizonyos külkereskedelmi előnyöket, amelyek a nemzeti valuta alulértékelt árfolyamán alapulnak.

EUR Euro

Alkalmazási ország:
Európai Unió, Ausztria, Aland-szigetek, Andorra, Belgium, Vatikán, Guadeloupe, Guyana, Németország, Görögország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Mayotte, Málta, Martinique, Monaco, Hollandia, Portugália, Réunion, San Marino , Saint Pierre és Miquelon, Finnország, Franciaország, francia déli és antarktiszi területek

Valuta

EUR

A kód

978

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
2 és 1 euró, 50, 20, 10, 5, 2 és 1 cent.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
500, 200, 100, 50, 20, 10 és 5 euró.

Történeti hivatkozás:
Az euró az amerikai dollárral egyenrangú világvaluta. Tartalékvaluta is (a dollár, a font sterling, a japán jen, a kínai jüan és a svájci frank mellett). Az euró szimbólum, az €, a gö...rög epszilon betű szimbóluma. A szabványok szerint a tábla kék alapon sárga színnel van nyomtatva. A jel Európát szimbolizálja, két párhuzamos vonal pedig a megbízhatóságot és a stabilitást jelzi. Néha egy karaktert kettő helyett egy vonással írnak. Az euró 19 EU-tagország hivatalos pénzneme (Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Belgium, Hollandia, Finnország, Görögország, Szlovénia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Írország, Luxemburg, Ciprus, Málta).

1 CNY nak nek 1 EUR grafikon

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Kínai jüan Renminbi az Euro egy számológép?

Számológép Kínai jüan Renminbi az Euro online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Kínai jüan Renminbi az Euro

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Kínai jüan Renminbi az Euro megváltozott 7.1148%, a következőtől:  és 7.1148 CNY a EUR.

Az elmúlt 30 napban, az Kínai jüan Renminbi a Euro arány megváltozott 3.9%, a következőtől: 6.8483 és 7.1148 CNY a EUR.

За последние 365 дней курс Kínai jüan Renminbi a изменился на 10.3%, 6.4509 és 7.1148 CNY a EUR.