Kínai jüan Renminbi ban ben Orosz rubel

Fordításhoz Kínai jüan Renminbi ban ben Orosz rubel írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Kínai jüan Renminbi ban ben Orosz rubeltud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Kínai jüan Renminbi nak nek Orosz rubel hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 CNY = RUB

Információs frissítések: 05.28.23 04:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

CNY Kínai jüan Renminbi

Alkalmazási ország:
KNK

Valuta

CNY

A kód

156

Szimbólum

¥

Forgalomban lévő érmecímletek:
1 jüan, 5, 2 és 1 jiao.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (ritka) és 1 jüan, valamint 5, 2 és 1 jiao.

Történeti hivatkozás:
Kínai jüan a Kínai Népköztársaság hivatalos pénzneme. A 20. század elejéig Kínában a nagyszabású településekhez ezüst rúdokat - lyans - használtak. Kisebb vásárlások során kerek bronz érméket használ...tak, amelyeknek közepén négyzet alakú lyuk volt - qian, amelyet az európaiak "keshi"-nek hívnak. Az ezüst jüant 1835-ben kezdték el gyártani. Az ezüstérmék és az ezüst liang használatát 1935-ben betiltották Kínában. Ehelyett a papírpénz fellendülése kezdett növekedni – fabi. A monetáris politika bizonyos mértékű enyhülése csak 2005-ben következett be, amikor a kínai hatóságok végrehajtották a jüan felértékelését, amivel 2%-kal megemelték a jüan értékét. 2008-ra a jüan több mint 20%-kal, 6,82 jüan/USD-ra erősödött. Ennek ellenére a KNK még ma is élvez bizonyos külkereskedelmi előnyöket, amelyek a nemzeti valuta alulértékelt árfolyamán alapulnak.

RUB Orosz rubel

Alkalmazási ország:
Oroszország

Valuta

RUB

A kód

643

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
1, 2, 5, 10 rubel.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Történeti hivatkozás:
Az orosz rubel az Orosz Föderáció monetáris egysége. Oroszország jelenlegi területén a rubelt a tizenharmadik század óta használják fizetőeszközként. Volt olyan vélemény, hogy a "rub...el" kifejezés egy másik "vágás" igéből származik. Mára azonban bebizonyosodott, hogy a rubel valamiért az érmegyártás ősi technológiájának köszönheti nevét. Eleinte a rubel érme formájában volt, bizonyos mennyiségű nemesfémmel. De 1769-ben megjelentek az első papírpénzek. A modern orosz bankjegyeken az ország különböző városainak építészeti emlékei láthatók: az 5 ezer névértékű bankjegy elülső oldalán - Muravjov-Amurszkij emlékműve Habarovszkban, hátulján - az Amuron átívelő híd

1 CNY nak nek 1 RUB grafikon

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Kínai jüan Renminbi az Orosz rubel egy számológép?

Számológép Kínai jüan Renminbi az Orosz rubel online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Kínai jüan Renminbi az Orosz rubel

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Kínai jüan Renminbi az Orosz rubel megváltozott 7.1148%, a következőtől:  és 7.1148 CNY a RUB.

Az elmúlt 30 napban, az Kínai jüan Renminbi a Orosz rubel arány megváltozott 3.9%, a következőtől: 6.8483 és 7.1148 CNY a RUB.

За последние 365 дней курс Kínai jüan Renminbi a изменился на 10.3%, 6.4509 és 7.1148 CNY a RUB.