Euro ban ben Svájci frank

Fordításhoz Euro ban ben Svájci frank írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Euro ban ben Svájci franktud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Euro nak nek Svájci frank hivatalos forrásból letöltve.

Sum

Tól től

Nak nek

1 EUR = CHF

Információs frissítések: 09.28.23 16:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

EUR Euro

Alkalmazási ország:
Európai Unió, Ausztria, Aland-szigetek, Andorra, Belgium, Vatikán, Guadeloupe, Guyana, Németország, Görögország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Mayotte, Málta, Martinique, Monaco, Hollandia, Portugália, Réunion, San Marino , Saint Pierre és Miquelon, Finnország, Franciaország, francia déli és antarktiszi területek

Valuta

EUR

A kód

978

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
2 és 1 euró, 50, 20, 10, 5, 2 és 1 cent.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
500, 200, 100, 50, 20, 10 és 5 euró.

Történeti hivatkozás:
Az euró az amerikai dollárral egyenrangú világvaluta. Tartalékvaluta is (a dollár, a font sterling, a japán jen, a kínai jüan és a svájci frank mellett). Az euró szimbólum, az €, a görög epszilon bet...ű szimbóluma. A szabványok szerint a tábla kék alapon sárga színnel van nyomtatva. A jel Európát szimbolizálja, két párhuzamos vonal pedig a megbízhatóságot és a stabilitást jelzi. Néha egy karaktert kettő helyett egy vonással írnak. Az euró 19 EU-tagország hivatalos pénzneme (Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Belgium, Hollandia, Finnország, Görögország, Szlovénia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Írország, Luxemburg, Ciprus, Málta).

CHF Svájci frank

Alkalmazási ország:
Liechtenstein, Svájc

Valuta

CHF

A kód

756

Szimbólum

-

Forgalomban lévő érmecímletek:
5, 2 és 1 frank, valamint 50, 20, 10 és 5 rappen.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
1000, 200, 100, 50, 20 és 10 frank.

Történeti hivatkozás:
Svájci frank Svájc hivatalos fizetőeszköze. A modern svájci frank története 1850. május 7-ig nyúlik vissza. Addig a napig az országban nem volt egységes pénzrendszer: 25 kanton és fél k...anton, 16 város és apátság bocsátott ki saját pénzt. Körülbelül 860 féle, különböző értékű és címletű érme volt forgalomban. Ráadásul a pénzforgalom nagy részét általában a külföldi pénz tette ki. A helyzetet megváltoztatta az 1848-as alkotmány, amelynek értelmében bevezették az egységes nemzeti valutát. A rugalmas árfolyamnak, a svájci gazdaság erőteljes fejlődésének és az ország politikai stabilitásának köszönhetően a svájci frank a világ egyik legstabilabb devizája, tartalékvalutaként nagy kereslet. Hagyományosan az adóparadicsomok vagy offshore zónák valutáit jelenti, ahol nulla az infláció, és a legálisan rögzített arany- és devizatartalékok legalább 40%. Ezt az 1920-as években bevezetett feltételt azonban a svájci alkotmány módosítása miatt 2000. május 1-jén eltörölték. A nemzetközi befektetők magas bizalma az oka annak, hogy a frank árfolyama a legtöbb nemzeti valutával szemben emelkedő tendenciát mutat.

1 EUR nak nek 1 CHF grafikon

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Euro az Svájci frank egy számológép?

Számológép Euro az Svájci frank online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Euro az Svájci frank

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Euro az Svájci frank megváltozott 0.9516%, a következőtől:  és 0.9516 EUR a CHF.

Az elmúlt 30 napban, az Euro az Svájci frank arány megváltozott 3.5%, a következőtől: 0.9196 és 0.9516 EUR az CHF.

Az elmúlt 365 napos tanfolyam Euro az változott 0.3%, 0.9488 és 0.9516 EUR az CHF.