Kazahsztáni tenge ban ben Orosz rubel

Fordításhoz Kazahsztáni tenge ban ben Orosz rubel írja be a kívánt összeget a bal oldalon átalakító. Cserélje le a valutákat fordított átutalásra. Kazahsztáni tenge ban ben Orosz rubeltud átutalás a Gidfinance-hu.com valutaváltó segítségével. Adatok a weboldalunkon minden nap frissül – aktuális árfolyam Kazahsztáni tenge nak nek Orosz rubel hivatalos forrásból letöltve.

Mennyiség

Váltok

Kapok

1 KZT = RUB

Információs frissítések: 05.28.23 04:00

A deviza átváltás költségének kiszámításához használjuk piaci árfolyamok a világ valutái.

KZT Kazahsztáni tenge

Alkalmazási ország:
Kazahsztán

Valuta

KZT

A kód

398

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
50, 20, 10 és 5 tiyn.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
10 ezer, 5 ezer, 2 ezer, 1 ezer, 500 és 200 tenge.

Történeti hivatkozás:
Kazah (kazah) tenge Kazahsztán nemzeti pénzneme. A kazah tenge története 1993. november 15-én kezdődik, amikor forgalomba hozták a valutát. Ezt megelőzően a lakosok különböző pénznemeket használtak. ...Az utolsó használt pénznem a szovjet rubel, amely akkor volt az országban, amikor Kazahsztán a Szovjetunió része volt. A régészek szerint az első pénz, amely Kazahsztán területén jelent meg, kínai eredetű. És ez nem meglepő, hiszen az ország az Európát és Ázsiát összekötő Nagy Selyemúton feküdt. A 6. század óta megjelentek a forgalomban a török uralkodók érméi. A 8. századtól pedig a térség sztyeppei nomádjait megszállták az arabok, és ezüst dirhemekben kezdték meg a betelepítéseket. Az első pénzverdék olyan ősi városokban jelentek meg, mint Baraba, Ispidzhab, Taraz. A pénzverés alapanyaga a Talas és Akhangaran folyók felső szakaszán található helyi ezüstbányák voltak.

RUB Orosz rubel

Alkalmazási ország:
Oroszország

Valuta

RUB

A kód

643

Szimbólum

Forgalomban lévő érmecímletek:
1, 2, 5, 10 rubel.

A forgalomban lévő bankjegyek címletei:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Történeti hivatkozás:
Az orosz rubel az Orosz Föderáció monetáris egysége. Oroszország jelenlegi területén a rubelt a tizenharmadik század óta használják fizetőeszközként. Volt olyan vélemény, hogy a "rub...el" kifejezés egy másik "vágás" igéből származik. Mára azonban bebizonyosodott, hogy a rubel valamiért az érmegyártás ősi technológiájának köszönheti nevét. Eleinte a rubel érme formájában volt, bizonyos mennyiségű nemesfémmel. De 1769-ben megjelentek az első papírpénzek. A modern orosz bankjegyeken az ország különböző városainak építészeti emlékei láthatók: az 5 ezer névértékű bankjegy elülső oldalán - Muravjov-Amurszkij emlékműve Habarovszkban, hátulján - az Amuron átívelő híd

1 KZT nak nek 1 RUB grafikon

FAQ

Hogyan lehet átalakítani Kazahsztáni tenge az Orosz rubel egy számológép?

Számológép Kazahsztáni tenge az Orosz rubel online könnyen használható. Csak adja meg a szükséges összeget. valutaegységeket, így az adatok automatikusan számítódnak ki.

Online átalakító Kazahsztáni tenge az Orosz rubel

Az online valutaváltó olyan eszköz, amely lehetővé teszi számítsa ki az összes aktuális árfolyam arányát a mai világ.

Árfolyam dinamika

Az elmúlt 7 napban, melynek mértéke Kazahsztáni tenge az Orosz rubel megváltozott 472.09%, a következőtől:  és 472.09 KZT a RUB.

Az elmúlt 30 napban, az Kazahsztáni tenge a Orosz rubel arány megváltozott 1.8%, a következőtől: 463.9492 és 472.09 KZT a RUB.

За последние 365 дней курс Kazahsztáni tenge a изменился на 10.8%, 426.1468 és 472.09 KZT a RUB.